Korujen hoito-ohjeita

Hopeakorut

Jalometalleissa olevat seosaineet hapettuvat ja tummuvat. Hopeakorun pinnan tummumista edistävät mm. ilman saasteet, lika, eritteet, ihon- ja hiustenhoitoaineet, hajuvedet ja hiuslakat.

Hopeakorut puhdistetaan hopeanpuhdistusliinalla, mikäli koru on tummunut vain vähän. Voimakkaan tummumisen voi poistaa hopeanpuhdistustahnalla. Tahnaa ei pidä sivellä paljon, ettei se poista oksidointia korusta. Puhdistustahnaa levitetään pehmeään kangaspalaan, jolla pyyhitään koru. Sen jälkeen koru hangataan puhtaaksi ja pestään vedellä ja miedolla astianpesuaineella sekä huuhdellaan huolellisesti puhtaalla vedellä. Ketjut puhdistetaan samoin. Koruissa olevia kiviä ei saa hangata puhdistusaineella.

Kultakorut

Korut likaantuvat käytössä, joten ne olisi hyvä pestä. Kultakorut voi laittaa laimeaan astianpesuaineesta ja vedestä tehtyyn liuokseen muutamaksi tunniksi, jonka jälkeen korut voi tarvittaessa puhdistaa naarmuttamattomalla, pienellä harjalla. Pestyt korut huuhdellaan puhtaalla vedellä huolellisesti. Kultakoruja, joissa on helmiä tai arkoja jalo- tai korukiviä esim. opaali ei saa liottaa. Ketjujen jousilukkoja ei myöskään pidä liottaa vedessä, sillä lukon sisällä oleva jousi voi vioittua. Korut kuivataan pesun jälkeen pehmeällä kankaalla.

Kultakorut eivät hapetu ja tummu, ne ainoastaan likaantuvat ja naarmuuntuvat ja siten menettävät kauniin kiiltonsa. Arvokkaat, paljon käytetyt tai kuluneet kultakorut on hyvä vuoden tai kahden välein tuoda pudistettavaksi ja kunnostettavaksi kultasepälle. Kultakorujen puhdistukseen on saatavana kullanpuhdistusainetta.

Pronssikorujen hoito-ohjeet

Pronssi on kuparin, tinan ja sinkin seos, joka hapettuu ja tummuu helpommin kuin jalometalli. Uusissa pronssikoruissa on suojaava lakkapinta. Käytössä lakkaus kuitenkin kuluu ja se voidaan uusia Kalevala Korussa korvausta vastaan. Ilman lakkaa koru saattaa jättää ihoon tai herkkiin vaaleisiin materiaaleihin tummaa väriä.

Lakkapinta saattaa vahingoittua myös hajuveden, hiuslakan tms. vaikutuksesta. Korujen käyttöä saunassa, klooratussa tai suolaisessa vedessä tulisi myös välttää. Kuluneet kohdat sekä hopeakorut voi kiillottaa Kalevala Korun omalla puhdistusliinalla tai kultasepänliikkeiden hopeanpuhdistusliinoilla. Liinapuhdistuksen jälkeen koru olisi hyvä pestä miedossa saippuavedessä.

Ontot pallokorut, käädyt ja pahasti likaantuneet korut voi lähettää kunnostettavaksi Kalevala Koruun korvausta vastaan.

Erittäin arkojen ja vaaleiden materiaalien päällä emme suosittele hopea- tai pronssikorujen käyttöä, sillä korusta saattaa irrota väriä.

Kalevala Korut eivät sisällä nikkeliä.

Timanttikorut

Timanttikorut kannattaa puhdistaa säännöllisesti. Jalokivet menettävät ison osan loistostaan ja kirkkaudestaan, jos ne ovat likaisia. Pinttynyt lika esim. sormusten sisäpinnalla voi aiheuttaa myös ihon ärtymistä. Korut säilyttävät kauneutensa ja loistonsa kauemmin, jos niitä hoidetaan, huolletaan ja säilytetään oikein.

Palvelemme

 

Ma - Pe 09:00 - 17:00   La 09:00 - 13:30   Su Suljettu