Helmien hoito-ohjeita

Säilytys

Helmiä on hoidettava oikein, että niiden kauneus säilyisi vuosia. Helmen pinta on pehmeä, joten kovat ja terävät esineet saattavat naarmuttaa sitä. Helmikoruja ei tulisi säilyttää yhdessä muiden korujen kanssa. Pehmeä kangaspala esim. silkki on hyvä suoja helmille.

Kemikaalit

Helmiä tulee varjella kaikilta kemikaaleilta, kosmeettisilta aineilta (deodorantit, hiuslakat, hajuvesi-suihkeet ja ihovoiteet). Jos helmet ovat joutuneet kosketuksiin ihovoiteen kanssa, ne tulee käytön jälkeen pyyhkiä pehmeällä kankaalla huolellisesti puhtaaksi. Kemikaalit ja kosmeettiset aineet voivat samentaa helmen hohtoa ja aiheuttaa lisäksi helmen irtoamisen kiinnityksestään. Jotkut kemikaaleista pystyvät imeytymään esim. helmen ja kultaosan väliin heikentäen liimojen lujuutta. Erityisesti helmikorvakoruja kannattaa suojella mahdollisimman tarkasti näiden aineiden vaikutuksilta.

Kuumuus

Helmi ei pidä kovasta kuumuudesta ja käyttäjänsä toistuvasta hikoilusta. Helminauhat ja –riipukset eivät sovi auringonottokoruiksi. Saunan kuumuus saattaa myös ajan mittaan heikentää helmikorujen liimakiinnityksiä. Korvanappeja ei saa unohtaa korviin saunoessa ja helmisormus on otettava pois tiskatessa.

Puhdistus ja huoltaminen

Helmet on puhdistettava varovasti. Käytön jälkeen helmet voi pyyhkiä kostealla tai kuivalla säämiskällä. Helmet voi pestä muutaman kerran vuodessa kädenlämpöisellä vedellä ja erittäin miedolla saippualiuoksella. Puhdistuksessa ei saa käyttää liuottimia, hankaavia aineita tai jalokivien puhdistusaineita, eikä hankaavia tyynyjä tai hammasharjaa. Helminauhan helmien välissä olevaa likaa voi kevyesti harjata pehmeällä harjalla. Pesun jälkeen helmet kuivata pehmeällä kankaalla ja laitetaan kuivumaan tasaiselle alustalle pyyheliinan päälle. Oikea kuivaus estää helmisilkin venymistä.

Ajoittain on hyvä tarkistuttaa kultasepällä helminauhan pujotuslangan kunto ja lukon käyttövarmuus. Suoritamme liikkeessämme helminauhojen puhdistusta, huoltoa ja uudelleen sidontaa.

Palvelemme

 

Ma - Pe 09:00 - 17:00   La 09:00 - 13:30   Su Suljettu